Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Ian Wisniewski - Classic Malt Whisky
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Whisky cocktails > Amerikaans advokaat inloggen

Amerikaans advokaat

Ingrediënten

12 eieren, gesplitst
225g suiker
6 dl melk
2,5 dl bruine rum
5 dl bourbon whiskey
6 dl room
1 theelepel vanille-essence
vers gerapte nootmuskaat
gemalen kaneel

Bereiding

Klop in een grote punchkom de eierdooiers.
Voeg al kloppend de suiker toe en ga door tot het mengsel glad en lichtgeel is.
Klop de melk, rum en bourbonwhiskey erdoor.
Sla in een grote mengkom 9 eiwitten tot stijve pieken.
Sla de room stijf in een andere kom.
Roer de vanille door het dooiermengsel; vouw daarna het geslagen eiwit en de slagroom er voorzichtig maar grondig door.
Zet het geheel afgedekt ongeveer 4 uur in de koelkast.
Sla vlak voor het serveren de andere 3 eiwitten stijf en vouw ze door de advokaat.
Bestrooi met nootmuskaat en kaneel en serveer direct.