Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Jaap Vissering - Whisky & eten
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > Garnalen-groentesalade inloggen

Garnalen-groentesalade

Ingrediënten

Voor 4 personen
400 gram sperziebonen
300 gram Noorse gepelde garnalen
2 tomaten
4 eetlepels mayonaise
3 eetlepels koffieroom
3 eetlepels tomatenketchup
1 komkommer
1 rode paprika
1 ui
1 eetlepel whisky
1 struik witlof
naar smaak zout
naar smaak peper

Bereiding

Sperziebonen afhalen en wassen. In pan met weinig water en zout circa 10 minuten koken. Afgieten en laten afkoelen.
Tomaten wassen en in partjes snijden. Komkommer wassen in in dunne plakjes snijden. Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Met scherp mesje witlofstronk diep uithollen. Onder koud stromend water afspoelen. In stukken van 3 centimeter snijden. Ui pellen en snipperen.
In kommetje doen: mayonaise, tomatenketchup, koffieroom, whisky, zout en peper. Tot sausje roeren.
In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen, laten uitlekken. In slaschaal doen: sperziebonen, tomaat, komkommer, paprika, witlof, ui en garnalen. Door elkaar scheppen. Sausje erover schenken.