Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Hans Offringa - De weg naar Craigellachie
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > Irish coffee taart inloggen

Irish coffee taart

Ingrediënten

175 g café noir
100 g gesmolten boter
6 blaadjes gelatine
1½ dl sterke koffie
100 g suiker
3 eetlepels whisky
¼ l slagroom
200 g zachte mon chou
2 dl vanillevla
mokkaboontjes of chocolaatjes

Bereiding

Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter erdoor.
Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (Ø 20 cm) en druk het met de bolle kant een lepel glad.
Plaats de bodem 30 minuten in de koelkast.
Week de gelatine enkele minuten in ruim water tot de blaadjes soepel zijn.
Los eerst de uitgeknepen gelatine in de hete koffie op en dan 50 g van de suiker.
Voeg de whisky toe en laat het mengsel afkoelen.
Klop 1½ dl slagroom met 2 eetlepels suiker lobbig.
Klop de mon chou met de mixer glad.
Voeg de vla toe en klop tot het mengsel glad is.
Klop het koffiemengsel erdoor en laat het mon chou-mengsel lobbig worden.
Spatel de geslagen slagroom erdoor en verdeel de massa over de taartbodem.
Laat de taart in de koelkast in ± 3 uur opstijven.
Verwijder dan de rand van de springvorm.
Klop de rest van de slagroom met 1 volle eetlepel suiker stijf en spuit toeven op de taart.
Versier elke toef met een mokkaboon of chocolaatje.