Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Phillip Hills - The Scotch Whisky Directory
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > Mint Julep inloggen

Mint Julep

Ingrediënten

voor 1 glas
1 bolletje vanille-ijs
2 eetlepels crème de menthe
2 eetlepels whisky
½ dl melk
1 toefje munt
1 schijfje kiwi

Bereiding

Doe het ijs, de crème de menthe, de whisky en de melk in een blender of de beker van een staafmixer en meng alles tot een gladde massa. Schenk het mengsel in een smal, hoog glas. Garneer met de munt en de kiwi.

Garneertip: Stamp enkele pepermintkussentjes(After dinner mints)fijn.
Maak de rand van het glas vochtig met citroensap en druk hem in het pepermuntpoeder.
Bestuif een takje verse munt met poedersuiker met behulp van een theezeefje en garneer er de Mint Julep mee.

Variatietip: Vervang de helft van het bolletje vanille-ijs door chocolademelk in plaats van gewone melk.
Garneer de rand van het glas in dat geval met cacaopoeder.