Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Neil Wilson - Malt Whisky Map of Scotland
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > Irish Coffee met bladerdeegsterren inloggen

Irish Coffee met bladerdeegsterren

Ingrediënten

gemalen koffie voor 6 kopjes
2 eetl. whisky
2 eetl. bruine basterdsuiker
4 eetl. halfgeslagen room

voor de bladerdeegsterren:
4 plakken diepvries (roomboter)bladerdeeg
2 eetl. suiker
50 g geschaafde amandelen 1 mango of perzik
125 ml crème fraîche

Bereiding

Zet iets sterkere koffie.
Verdeel de whisky en de basterdsuiker over 4 glazen.
Giet de koffie erop en vul de glazen af met de room.

Bladerdeegsterren: Verwarm de oven voor op 200°C.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Vet de bakplaat in.
Steek uit elk plakje bladerdeeg een ster.
Leg de sterren op de bakplaat en bestrooi ze met suiker en amandelen.
Bak ze in het midden van de oven in 12 – 14 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze afkoelen.
Schil de mango en pureer het vruchtvlees.
Meng de vruchtenpuree door de opgeklopte crème fraîche.
Snijd de bladerdeegsterren voorzichtig overlangs door.
Verdeel de mangocrème over de onderste laag en zet de bovenste erop.