Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Bob Minnekeer - A la carte whisky
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > Terrine van ganzenlever inloggen

Terrine van ganzenlever

Ingrediënten

1 stuk eendenlever
2 tl. anijszaad, gemalen
2.5 dl. whisky
3 blaadjes gelatine
12 druppels citroensap
100 gr. bospaddestoel
gemengde 1 sjalot, gesnipperde
1 el. boter
1 tl. peperkorrels, witte, gemalen Peper
Zout 2 tl. kruidenzout

Bereiding

Gebruik voor het kruidenzout bij voorkeur gekleurd zout.
Maak de terrine minimaal 24 uur van tevoren, zodat de smaken in kunnen trekken.
Ontvlies de eenden- en ganzenlever en verwijder de adertjes en gal.
Meng de lever met anijspoeder, gekleurd zout, peper en wat whisky (het merendeel is bestemd voor de gelei).
Schep de lever over in de terrinevorm.
Druk de massa stevig aan en dek de bovenkant af.
Laat de terrine in de op 170 graden Celsius voorverwarmde oven in een bak met heet water (au bain marie) in 8 minuten garen.
Laat de ganzenleverterrine afkoelen.
Week de gelatine in ruim koud water.
Verwarm de whisky en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
Laat de gelei opstijven.
Borstel de paddestoelen zorgvuldig schoon, snijd de onderkantjes eraf en snijd de grote exemplaren in stukken.
Fruit het sjalotje in de hete boter glazig.
Voeg de paddestoelen toe en bak de paddestoelen enkele minuten mee tot al het vocht verdampt is.
Breng de paddestoelen op smaak met peper en zout.
Snijd de ganzenlever in plakjes en serveer met de whiskygelei en paddestoelen.