Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Hans Offringa - De weg naar Craigellachie
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > Kalfsbiefstukje met een whiskeysaus met aardappelkroketjes inloggen

Kalfsbiefstukje met een whiskeysaus met aardappelkroketjes

Ingrediënten

4 biefstukjes van ca.125/150 gram
½ ui gesnipperd
100 gram champignons in plakjes
Flinke scheut Whisky
¼ liter koksroom
zout en peper
1 zakje aardappelkroketjes

Bereiding

Bak het vlees in de boter krokant en houd deze warm in aluminiumfolie.
Fruit in de helft van de boter de uien en champignons.
Blus af met een scheut whisky en voeg de room toe.
Laat inkoken totdat er een licht gevonden saus ontstaat,
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de borden even 2 minuten in de magnetron..
Serveer de kalfsbiefstuk met de saus.
Zorg dat je ondertussen dee aardappelkroketjes gebakken hebt in de olie of frituurvet op 180 graden.