Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Bob Minnekeer - A la carte whisky
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > Christmas Pudding inloggen

Christmas Pudding

Ingrediënten

Voldoende voor 2 vormen van 1,2 liter inhoud (ronde rijststomer bekleden met folie):
75 g gekonfijte kersen, grof gehakt
175 g zachte, ontpitte, gedroogde pruimen, grof gehakt
175 orange snippers
175 g pitloze rozijnen
175 g sultana's
175 g krenten
75 g pecan of walnoten, grof gehakt
250 g vers broodkruim
250 g plantaardig vet in stukjes
6 eieren, losgeklopt
1 1/2 dl donker bier
3-4 el cognac, rum of whisky

Bereiding

Meng gedroogde vruchten, noten, broodkruim en vet in een grote schaal door elkaar met een houten lepel.
Roer eieren, bier en drank door.
Maak een dik vloeibaar mengsel.
Laat enkele uren staan.
Bekleed beide helften v/d rijst stomer met ingevette folie, laat over rand hangen.
Vul met de puddingmassa.
Druk de helften tegen elkaar en frommel de randen v/d folie in elkaar.
Zet de vormen op een metalen treft in een grote pan; vul met kokend water tot halverwege de onderste vorm.
Leg een deksel op de pan en stoom pudding ca. 6 uur.
Voeg zo nodig steeds een beetje kokend water toe.
Meen vorm uit pan en laat afkoelen.
Haal de pudding uit de folie en verpak hem in een nieuw stuk vetvrij papier en vervolgens in folie.
Laat op een koele plaats rusten tot gebruik.