Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

John Hughes - Still Going Strong
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > Eendenhaasje met whisky en groene peper inloggen

Eendenhaasje met whisky en groene peper

Ingrediënten

800 g eendenhaasjes
250 g Parijse champignons
1 eetlepel verse groene peper (uit blik of bokaal)
2 sjalotten
1 glaasje whisky
15 cl room
50 g boter
zout

Bereiding

Hak de sjalotten fijn.
Was de champignons en snijd ze in schijfjes.
Fruit de sjalotten en de champignons samen in wat boter.
Bestrooi met zout.
Haal ze uit de pan en bewaar het braadvocht.
Bak de eendenhaasjes enkele minuten op een hevig vuur in 20 g boter (ze bakken snel).
Wikkel ze in aluminiumfolie.
Blus de pan met de whisky, voeg de room, het braadvocht van de champignons, wat zout en de fijngeprakte of fijngestampte groene peper toe.
Breng de saus aan de kook en laat ze indikken.
Voeg de champignons en de sjalotten net lang genoeg toe om ze op te warmen.
Giet een bodempje saus op een voorverwarmde schotel en schik er de eendenhaasjes op.