Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Gavin D. Smith - Wort, Worms And Washbacks
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > Collins inloggen

Collins

Ingrediënten

2 delen gedistilleerd
4 ijsblokjes
1 lepel suikersiroop
sap van 1 citroen
sodawater

Variaties:
Tom Collins (met gin),
John Collins (met jenever),
Mike Collins (met Ierse whisky),
Pedro Collins (met witte rum),
Pierre Collins (met cognac),
Sandy Collins (met Schotse whisky,
Ivan Collins (met wodka).

Bereiding

Een Collins is een long drink, bestaande uit 2 borrelglaasjes van een gestileerde drank, uitgegoten in een hoog glas over 4 ijsblokjes, met daarbij 1 eetlepel suikersiroop en het sap van 1 citroen, omgeroerd en bijgevuld met sodawater.
Op deze wijze maakt u Tom Collins (met gin), John Collins (met jenever), Mike Collins (met Ierse whisky), Pedro Collins (met witte rum), Pierre Collins (met cognac), Sandy Collins (met Schotse whisky, Ivan Collins (met wodka).