Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Jim Murray & James Murray - Classic Irish Whiskey
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > Salade van rivierkreeftjes inloggen

Salade van rivierkreeftjes

Ingrediënten

400 gr gekookte ontschaalde rivierkreeftjes
Frisee sla
Vleestomaat
Komkommer
Takje peterselie
Mayonnaise
Ketchup
Slagroom
Whisky
Tabasco

Bereiding

Snijd de tomaat en wat komkommer in kleine blokjes.
Meng dit in evenredige delen door elkaar.
Was de sla en laat deze uitlekken.
Hak de peterselie fijn.
Meng een paar eetlepels (4 a 5) mayonaise met wat ketchup tot het mooi roze is.
Doe er een scheutje slagroom door en een scheutje whisky naar smaak.
Maak de saus af met een paar druppels tabasco.

Schik wat sla op elk bordje.
Verdeel er de rivierkreeftjes over.
Strooi hierover wat van het tomaat komkommer mengsel.
Verdeel wat van de saus over de salade en strooi er wat fijngehakte peterselie over.
Serveren met toast of stokbrood en boter.