Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Neil Wilson - Malt Whisky Map of Scotland
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > Chocolade-pecantaart inloggen

Chocolade-pecantaart

Ingrediënten

150 g pure chocola
5 lepels boter
1.5 dl slagroom
100 g suiker
1 dl water
3 lepels whisky
2 dooiers
2 eiwitten
110 g suiker
250 g pecannoten

Bereiding

Laat, al roerend, 150 gr pure chocolade met 5 eetlepels boter en 1 1/2 dl slagroom in een kom op een pan met kokend water smelten.
Breng 100 gr suiker met 1 dl water aan de kook, laat het 5 minuten doorkoken en laat het dan afkoelen.
Vermeng de suikerstroop met 3 eetlepels whisky en 2 eidooiers, voeg langzaam 1/3 van het chocolademengsel toe en roer daarna het eimengsel door de rest van het chocolademengsel.
Klop 2 eiwitten stijf, voeg in gedeelten 110 gr suiker toe en schep het eiwit voorzichtig door het chocolademengsel.
Roer er 250 gr gehalveerde pecannoten door, schenk dit mengsel in een ronde springvorm van 20 cm doorsnee en bak de taart 45-50 minuten in het midden van een op 175°C voorverwarmde oven.