Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Gavin D. Smith - A To Z Of Whisky
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > Kip-garnalensalade inloggen

Kip-garnalensalade

Ingrediënten

1 ei
150 g gepelde Noorse garnalen
2 halve gegrilleerde haantjes(vacuüm)
¼ komkommer
2 augurken
2 halve peren (blik)
4 slabladeren
2 eetl. mayonaise
2 eetl. kwark
1 eetl. whisky
Zout
peper

Bereiding

Het ei in 10 min. hardkoken, laten schrikken, pellen en in plakjes snijden.
De garnalen in een zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
Het vel van de kip verwijderen en de kip van de botjes halen.
Het kippenvlees in stukjes snijden.
De komkommer wassen en in dunne plakjes snijden.
De augurk in sukjes snijden.
De peer in reepejs snijden.
In een kom de garnalen, kip, komkommer, augurk en peer door elkaar scheppen.
De slabladeren wassen en uitslaan.
Een schaal met de sla bekleden en het kipmengsel erin scheppen.
De ei erover verdelen.
In een kommetje mayonaise, kwark, whisky, zout en peper tot een sausje roeren.
Het kwarksausje over de salade verdelen.