Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Gavin D. Smith - Ardbeg
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > IJsbergsla met meloenbolletjes en garnalen inloggen

IJsbergsla met meloenbolletjes en garnalen

Ingrediënten

Voor 2 personen
100 gram Hollandse gepelde garnaal
100 gram honingmeloen
1 eetlepel whisky
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel creme fraiche
1 eetlepel yogonaise
1 eetlepel ketchup (hot)
1 moot peper
0,5 krop ijsbergsla
0.5 bakje tuinkers
naar smaak zout

Bereiding

IJsbergsla wassen, drogen in centrifuge en in dunne reepjes snijden. Sla over borden verdelen. In kom sausje roeren van creme fraiche, yogonaise, ketchup en whisky. Op smaak brengen met zout, peper en een paar druppels citroensap.
Van meloen bolletjes maken. Samen met garnalen op de salade rangschikken. Het sausje erover scheppen. Garneren met tuinkers.