Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Hans Offringa - De weg naar Craigellachie
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > Engelse Christmas pudding inloggen

Engelse Christmas pudding

Ingrediënten

500 gr gemengde gedroogde vruchten
200 gr ontpitte pruimen, in stukjes
200 gr gedroogde fruitpotpourri
350 gr rozijnen
200 gr krenten
100 gr gedroogde vijgen, in stukjes
1,25 dl whisky
1 eetlepel stroop
1 kop bruine basterdsuiker
4 eieren, licht geklopt
250 gr boter, gesmolten
1,5 kop bloem
1/2 kop zelfrijzend bakmeel
2 theelepels kaneel
2 theelepels nootmuskaat
1 theelepel gemberpoeder

Bereiding

Vet een grote puddingvorm in en bekleed de bodem met bakpappier.
Een groot stuk folie invetten en bedekken met bakpapier; een grote plooi in het midden maken.
Doe het fruit in een grote schaal; voeg de whisky toe en meng goed; dek het mengsel af en laat het 2 uur staan op kamertemperatuur.
Stroop, suiker en eieren erdoor doen.
Boter, bloem en meel (gezeefd) en kruiden er goed doorroeren, maar niet te hard kloppen.
Schep het mengsel in de pudding vorm en bedek het met het bakpapier en de folie (bovenop).
Het deksel erop leggen en dicht drukken, of anders een theedoek eromheen binden en de hoeken aan elkaar knopen als hengsel.
Zet de puddingvorm op een drievoet of omgekeerde schotel in een pan en giet kokend water in de pan tot halverwege de puddingvorm; dek het geheel goed af, breng het water aan de kook en laat het 4 uur sudderen.
Af en toe water toevoegen als de pudding droogkookt.
De pudding helemaal af laten koelen, in folie verpakken en maximaal zes weken in de koelkast zetten.
Voor gebruik de pudding als tevoren in de pan leggen en 1 uur laten koken.
Opdienen met vanillecustard.