Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Tom Bruce-Gardyne & Glyn Satterley - Scotch Whisky Book
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > Meloen met garnalen op een bedje van ijsbergsla en sausje inloggen

Meloen met garnalen op een bedje van ijsbergsla en sausje

Ingrediënten

200 gram ijsbergsla
wat fijngesnipperde peterselie
200 gram gepelde garnalen
2 el mayonaise
2 el crème fraiche
2 el tomatenketchup
zout en peper
citroensap
2 schijven meloen
2 eetl whisky

Bereiding

Snijd de sla in dunne reepjes en verdeel deze over 4 borden.
Roer mayonaise, crème fraiche, tomatenketchup en een klein beetje whisky, citroensap, zout en peper door elkaar.
Snij de meloenschijven in blokjes en verdeel deze en de garnalen over de ijsbergsla.
Schep op elke salade een beetje dressing.
Garneer eventueel met wat peterselie.