Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Dorling Kindersley, Michael Jackson & Dave Broom - Encyclopedia Of Whisky
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > Doksa Masala (eend in masala) inloggen

Doksa Masala (eend in masala)

Ingrediënten

Een eend, in kleine stukjes gehakt.
Anderhalve ui
5 teentjes knoflook
masala
doksimasala
witte+zwarte peper
maisolie
tomatenpuree
zout
kippeboulion
2 verse rode madamme janet pepers
whisky
water
fitsien

Bereiding

gehakte vlees goed wassen.
Ui+knoflook+rode pepers+ 1 eetlepel doksimasala in de snijmachine doen.
Malen totdat het geheel heel fijn is.
Pan op hoog vuur met 3 grote lepels oliewarm maken.
Het gemalen spul in de pan doen.
Even goed rond draaien.
Doe er 1 grote lepel masala in.
goed draaien, niet laten aanbranden!
Vuur minderen tot de helft.
Voeg de stukjes eend toe en blijf draaien, zodat alles goed gemengd wordt.
Doe nu 1 eetlepel zout, snufje witte +zwarte peper, snufje fitsien, kippeboulion, een eetlepel tomatenpuree en doe er warm water bij net zoveel dat al het vlees onder water is.
Vuur op hoogste stand, totdat het kookt.
zodra het kookt, voor op laagste stand en ongeveer een half uur tot een uur laten sudderen.
Om de 5 min. even draaien.
Na ong 25 min. twee eetlepels met whisky toevoegen.