Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Malcolm Greenwood - Another Nip Around The World
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > Snickerdoodles inloggen

Snickerdoodles

Ingrediënten

350 g sultana rozijnen
1/8 l whisky
60 g boter
100 g bruine suiker
2 eieren
180 g bloem
1/4 pakje bakpoeder
1 1/2 th lepel kaneel
1/2 th lepel kruidnagelpoeder
1/2 th lepel geraspte nootmuskaat
400 g gepelde walnoten of pecannoten
Franse vruchtjes
boter om in te vetten

Bereiding

de rozijnen in een kom doen en de whisky erover sprenkelen (1 nacht afgedekt laten staan)
de volgende dag op een zeef laten uitlekken
(de whisky kan u uitdrinken;zeer aparte smaak!!)
boter,suiker,eieren in een kom romig roeren
bloem,bakpoeder,kaneel,kruidnagel en nootmuskaat mengen en op de eiermassa leggen
alles kneden tot een egaal deeg
rozijnen,noten en de hele kersen erdoor mengen
bakblik inboteren
deeg met een th lepeltje tegelijk in kleine hoopjes erop leggen
het blik in de voorverwarmde oven schuiven in het midden baktijd=20 min op 180°C
uit de oven de koekjes met een mes van het blik nemen en op een taartenrooster laten afkoelen

Deze koekjes worden geserveerd in Nieuw-Engeland=Noordoosten van Amerika rond de kerstperiode