Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Jim Murray - Jim Murray's Complete Book Of Whisky
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > Kalkoen met mosterdsaus inloggen

Kalkoen met mosterdsaus

Ingrediënten

350gr kalkoenfilet
beetje boter
kippekruiden
1,5 eetl. mosterd
2 eetl. whisky
2 eetl. tomatenketchup
scheutjes melk
1 eetl. gekleurde peperbolletjes (5 soorten pepers)
peper en zout

Bereiding

Snij de kalkoen in blokjes en kruid met kippekruiden, peper en zout en bak het gaar in een pan met wat boter.
Haal ze dan uit de pan en hou ze warm.
Maak de braadresten los met de whisky.
Roer de mosterd en de ketchup onder het braadvocht en laat even sudderen.
Voeg dan de melk toe in geuten totdat je de juiste sausdikte hebt.
Voeg er de peperbolletjes aan toe en breng op smaak met een weinig zout.
Voeg dan de kippeblokjes terug toe en laat even doorwarmen.
Dien op met gestoofd witloof of sla met gebakken aardappelen. Smakelijk!