Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Robin Laing - Whisky Muse
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > Kip met whisky en witte wijn inloggen

Kip met whisky en witte wijn

Ingrediënten

Kipfilet voor 4 personen
1 ui (gesnipperd)
wat meel
100 ml. witte wijn
300 ml. kippenbouillon
150 ml. room (culinair)
25 ml. whisky
30 gr. boter
zout en peper
Olie en/of margarine om aan te braden.

Bereiding

Kippenbouillon maken.
Tussendoor bord verwarmen en wijn licht verwarmen.
Bestrooi de kip met zout en peper.
Haal de kip vervolgens door het meel.
Braad de kip in de hapjespan aan zonder echt te laten verkleuren.
Voeg daarna de gesnipperde ui toe, deksel erop en kip gaar laten worden.
Kip uit de pan nemen en op voorverwarm bord leggen.
Nu de licht verwarmde witte wijn in de pan en voeg hier de kippenbouillon aan toe.
Even laten doorkoken.
Temper het vuur, dan de room toevoegen en vervolgens de whisky.
De nu ontstane saus even door een zeef halen, terug in de pan en aan de kook brengen en vervolgens hierin de boter laten smelten.
Even doorroeren en met/bij de kip serveren.
Zelf leg ik de kip nog even terug in de pan om bij te warmen.
Werd hier als hoofdgerecht geserveerd met vooraf een 'strudel'-ovenschoteltje met champignons met asperges.
Als toetje werd een warme mango-soufflé opgediend.