Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Charles Maclean - Charles Maclean's Whisky Tales
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > Chocolade-bombe inloggen

Chocolade-bombe

Ingrediënten

45 gram blanke amandelen
450 gram chocolade cake
ca. 1 dl Whisky Crea'
1½ limoen
2½ dl slagroom
2 zakjes vanillesuiker
250 gram amscarpone
4 halve peren(blik)

Bereiding

Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.
Snij de cake in iets dikkere plakken en bedek de bodem van de kom met stukken cake.
Besprenkel de cake met whisky cream en bestrooi met de helft van de amandelen.
Druk de amandelen in de cake.
Pers de limoenen uit.
Klop de slagroom stijf met 1 zakje vanillesuiker.
Roer de mascarpone los met het limoensap en 1 zakje vanillesuiker.
Spatel de slagroom door het mascarponemengsel.
Laat de peren uitlekken en dep ze droog.
Snij de peren in stukken en schep ze door het slagroommengsel.
Verdeel de helft van het slagroom-peer-mengsel over de cake in de vorm.
Verdeel de rest van de cake over het slagroom-peer-mengsel.
Besprenkel de cake met whisky cream en druk de rest van de amandelen in de cake.
Schep de rest van het slagroom-peer-mengsel over de cake en dek af met vershoudfolie.
Laat debombe minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.

Garneertip:
met peer, amandel, een schep slagroom en een stuk chocola(laten smelten, dun uitschenken en laten stollen, in stukken breken).

Tip:
maak de bombe 1 dag van te voren.

Variatietip:
met amarenekers in plaats van de peer en 5 eetlepels crème de cassis in plaats van de whisky.

Drankadvies:
Autumm whisky cream.

Bevat p.p. ca.:
745 kcal/3105 kj
eiwit 16 gram
vet 53 gram
koolhydraten 48 gram