Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Robin Laing - Whisky Muse
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > Vlaamse garnalen roomsoep inloggen

Vlaamse garnalen roomsoep

Ingrediënten

1 kg ongepelde garnalen
2 wortelen (geschild en julienne gesneden)
1 prei (schoongemaakt en julienne)
1/4 bleekselderij (julienne)
100 g boter
1 takje tijm
2 teentjes knoflook (gehalveerd)
1 laurierblad
1 ui (grof gesnipperd)
75 g bloem
200 g tomatenpuree
1 eierdooier
100 ml whisky
200 ml room
zout en peper

Bereiding

pel de garnalen
doe in een pan de groentjes en smoor ze in 25 g boter
de garnalenpantsers,tijm,look,laurier toevoegen
breng op smaak met peper en zout en giet er 2 l kokend water bij
45 min laten koken en dan zeven in de zeef in een andere pan de rest van de boter smelten en de bloem eronder mengen
de gezeefde garnalenbouillon al roerend geleidelijk toevoegen, blijven roeren tot de soep kookt
vuur verminderen en de tomatenpuree eronder roeren, lepel per lepel en laat nog zachtjes 20 min koken
in de soepterrine de eierdooier met de whisky loskloppen en de room erdoor roeren
royaal met peper bestrooien
de soep al roerend er bij gieten en de gepelde garnalen (liefst verwarmd in bouillon)erbij doen
Warm serveren met toost of stokbrood.