Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Ian Wisniewski - Classic Malt Whisky
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > Gevulde kipfilets inloggen

Gevulde kipfilets

Ingrediënten

Koude gevulde kipfilets smaken goed in combinatie met een lichte aardappelsalade en wat groene sla of mesclun.
De koude gevulde kipfilets doen het ook goed op een koud buffet en bij een brunch of koude lunch.

5(enkele)borstfilets van kip, elk ca. 125 gram
100 gram verse kippenlevers
50 gram bacon, ragfijn gehakt of gesneden
ca. 100 gram droog kruim van witbrood
2 eieren, losgeroerd
2 theelepels cognac of whisky
1½ theelepel verse of diepgevroren(Darègal)tijmblaadjes
zout
witte peper uit de molen
2 eetlepels(zonnebloem)olie
30 gram boter
4 toeven waterkers of veldsla

Bereiding

Hak of snijd 1 kipfilet in stukjes.
Leg ze in de foodprocessor waarin het grote snij-of sikkelmes is geplaatst.
Spoel de kippenlevers enkele malen in ruim koud water.
Neem ongerechtigheden zoals galsporen en dergelijke weg.
Hak of snijd de kippenlevers in stukjes.
Leg ze bij het kippenvlees in de foodprocessor.
Laat de machine zolang draaien tot een fijn gehaktmengsel is verkregen.
Voeg 2-3 eetlepels broodkruim toe, 1 eetlepel losgeroerd ei, bacon, cognac of whisky, tijm en wat zout en peper toe.
Meng alles goed door elkaar.
Laat alles een kwartiertje rusten.
Snijd de filets aan de zijkanten met een scherp en puntig mesje in tot een zakje is verkregen.
Vul de zakjes met het gehaktmengsel.
Steek de openingen dicht met houten prikkers.
Haal de gevulde filets door de rest van het losgeroerde eieren.
Druk de filets daarna aan weerszijden vrij stevig in het broodkruim.
Schud overtollig broodkruim eraf.
Laat de filets 10-20 minuten in de koelkast rusten.
Verhit een koekenpan en laat de olie en boter heet worden.
Wacht tot het schuim van de boter begint weg te trekken.
Temper de warmtebron.
Bak de gevulde kipfilets in 13-14 minuten aan weerszijden goudbruin en gaar.

Presentatie:
verwijder de houten prikkers uit de filets.
Snijd de filets in niet al te dunne plakken.
Schik ze dakpansgewijs op voorverwarmde borden.
Geef er peultjes en gebakken of gefrituurde aardappeltjes bij.