Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Carol P. Shaw - Whisky
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > Witlof Cocktail inloggen

Witlof Cocktail

Ingrediënten

4 struikjes witlof
krop sla
peterselie
12 schijfjes tomaat
6 dunne citroenschijfjes
150 g grijze gepelde garnaal

voor de saus:
4 eetlepels mayonaise
wat ketchup
een beetje citroensap
een scheut whisky

Bereiding

reinig het witlof en verwijder de bittere kern
snij het in fijne reepjes en besprenkel met wat citroensap
meng de saus ingrediënten en doe de garnalen erbij
verdeel de krop sla in reepjes nadat hij werd gewassen en gedroogd, verdeel de slablaadjes in de 6 coctailglazen
verdeel het witlof over de glazen en overgiet met de coctail garnalen saus
Garneer met tomatenschijfjes en citroenschijfjes en peterselie