Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Neil Wilson - Malt Whisky Map of Scotland
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > Karbonade (haas, lende of rib) met sinaasappelboter inloggen

Karbonade (haas, lende of rib) met sinaasappelboter

Ingrediënten

Voor 4 personen
4 stuks varkenskarbonade (haas)
4 eetlepels roomboter
3 eetlepels sinaasappel marmelade
2 eetlepels olie
1 eetlepel bieslook (vers)
1 eetlepel whisky
1 theelepel poedergember
naar smaak witte peper
naar smaak zout

Bereiding

Roer de sinaasappelmarmelade uit met de boter, geraspte gemberwortel of gemberpoeder, whisky en wat fijngeknipte bieslook. Verwarm de grill voor. Bestrijk de karbonades licht met olie en leg ze op het rooster onder de grill. Gril de karbonades in 7 a 8 minuten. Bestrooi de gegrilde karbonades daarna met peper en zout naar smaak. Serveer de sinaasappelboter bij de karbonades. Lekker met: rijst en gekookte raapstelen. TIP: Indien de sinaasappelboter ruim van te voren wordt klaargemaakt, kan deze in de koelkast (gewikkeld in aluminiumfolie) opstijven, zodat er plakjes van gesneden kunnen worden. N.B.: Er kunnen zowel haas-, lende- als ribkarbonades voor dit gerecht worden gebruikt.