Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Stuart Rivans - Whisky Dream
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > Parelhoen met whisky inloggen

Parelhoen met whisky

Ingrediënten

Voor 4 personen
200 gram vet spek
1,50 deciliter whisky
50 gram bakboter
2 stuken parelhoender
1 kippen bouillon tablet

Bereiding

De borsten van de jonge parelhoenen bedekken met een reep ongezouten spek. Het gevolgelte van binnen bestrooien met peper en zout en in de boter bruin laten bakken. Wanneer alle zijden goed gekleurd zijn, het gevogelte aan de buitenzijde bestrooien met zout en peper. De pan afdekken en nog 20 minuten op een zacht vuur laten stoven. Neem de jonge parelhoenen eruit, snijdt ze in het midden door en leg ze op een warme schotel. Voeg bij het kooknat een theelepel vleesextract, opgelost in weinig water. Laat de saus verdampen en voeg er dan een glas whisky aan toe. Voeg bij de saus nog wat gemalen peper en doe alles in een sauspan. Verwarm in een klein pannetje 2 glazen whisky. Giet dit over de parelhoenen en flambeer.