Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Hans Offringa - De weg naar Craigellachie
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > Surinaamse kip inloggen

Surinaamse kip

Ingrediënten

Voor 4 personen
3 kippenbouten
2 uien
2 teentjes knoflook
1,5 bouillontablet
1 theelepel suiker
0,5 kopje water
naar smaak olie
naar smaak manis ketjap
naar smaak citroen
naar smaak whisky
naar smaak ve-tsin

Bereiding

kippenpoten bakken in olie, dan de kippenpoten eruit halen.
Snij de ui in stukjes en bak de ui glazig in de olie.
Doe dan de uitgeperste knoflook, bouillon, water, suiker, ketjap, citroen of azijn, whiskey, ve-tsin erdoor.

kippenpoten weer in de pan doen en ongeveer 1 uur zachtjes laten sudderen
Voeg naar smaak ketjap toe.

Lekker met rijst.