Whisky Wereld
Menu
DistilleryDistilleerderij
WhiskyWhisky
WinkelsWinkels
Informatie
Productie procesProductie proces
Whisky soortenWhisky soorten
Nosing & TastingNosing & Tasting
Whisky termenWhisky termen
Whisky boekenWhisky boeken
Koken met whiskyKoken met whisky
Whisky cocktailsWhisky cocktails
Whisky videoWhisky video
Community
Whisky forumForum
Whisky agendaAgenda
Pagina
Voeg toe aan uw favorietenFavorieten
Stel in als startpaginaStartpagina
LinksLinks
Boek

Gavin D. Smith - Ardbeg
Nieuwsbrief
Whisky Wereld > Koken met whisky > Banaantriffle inloggen

Banaantriffle

Ingrediënten

1 rijpe banaan
3 el. whisky
4 plakjes cakes
3 dl. vanillevla
Chocoladevlok

Bereiding

Neem bij voorkeur een gemarmerde cake.
In plaats van whisky kan ook cognac worden gebruikt.
Pel de banaan en snijd hem in dunne plakjes.
Meng de banaan met de whisky of cognac.
Snijd de cake in stukjes en verdeel deze over de coupes.
Leg de banaanplakjes in de vla en schep de rest van de vla in de coupes.
Zet de trifle een half uur weg in de koelkast.
Bestrooi de trifle vóór het serveren met chocoladevlokken.